ჟანსაღი კვება

*ბოჭკოვანი საკვების ნაირსახეობები(სია);
ესენი გამოცდილი , კვების საკითხებში საკმაოდ გარკვეული ქართველი ექიმისაგან (95 51 61):
*გაროხი არ უნდა მოიხარშოს..
*შემწვარი კარტოფილი არ ვარგა, რადგან შეწვისას ხდება ტოქსიკური..
*ვაშლის ძმარი არ უხდება ორგანიზმს.
*გაზიანი სასმელები(თუნდაც მინერალური) წყლები არ არის სასარგებლო (ჰა-ჰა 1-2 კოვზი, "სამკურანლო" მიზნით).
*საერთოდ, უმი საკვები უფრო ჯობია (ადამიანზეა დამოკიდებული, თუ გასტრიტი,კუჭის წყლული ან რამე არ არ ჭირს)
*ბორში, სუპი და ა.შ. არ უნდა ჩაიხრაკოს - ჩავასხათ ცოტა წყალი და ჩაითუშოს.. თუ წყალი ზედმეტია, გადავავლოთ. მდუღარეში ცოცხლად ჩავყაროთ მწვანილი.
*ზეთის და მარილის დამატება უნდა მოხდეს გამზადებულ კერძზე, და არა კეთების(ხარშვის,შეწვის) პროცესში.
=============


* ზოგიერთი სხვა დაავადების მკურნალობები (rayofa.com-საგან)

No comments:

Post a Comment