ბოჭკოვანი საჭმელები საკვები

ბოჭკოვანი საჭმელები



(გამოყენებული საიტები:
http://www.mayoclinic.org/healthy-living/nutrition-and-healthy-eating/in-depth/high-fiber-foods/art-20050948
http://www.todaysdietitian.com/newarchives/063008p28.shtml )

მაღალ-პროცენტული ბოჭკოვანი საკვები (დალაგებულია კლების მიხედვით):

============== ბოსტნეულებიდან =============
კენკრა, მოცვი(წითელი + შავი) და მაგისნაირი (მოცხარი თუ რაღაც) + მაყვალი,,
სალათის ფოთლები,
კომბოსტო(+ყვავილოვანი), ბროკოლი,
ქლიავი!!
ნიახური
გოგრა,
ლობიო,
მსხალი,ვაშლი (კანიანად), და ნებისმიერი ხილი
სოკო(თეთრი)
ფორთოხალი
ლეღვი
კარტოფილი,
=========== მარცვლეულებში=============
გაროხი და მასეთები:
მუხუდო!!
გაროხი!!
შავი ან მწვანე(ნორჩი) ან სხვა ლობიო,
სემიჩკა,
მიწის თხილი და მასეთები,
ნუში,
სიმინდი,
============= პურეული ================
ჭვავი!
ხორბალი!!! (უმი + მოხარშული),
შვრია,
ქერი,
ქატო,
წიწიბურა
გერკულესი,
ბრინჯი,
მაკარონი,




* ზოგიერთი დაავადების მკურნალობის რეცცეპტები (rayofa.com-საგან)

No comments:

Post a Comment